Oxkött

Häränliha

Häränliha grillattuna on parhaimmillaan sisälämpötilan ollessa noin 55°C. Mikäli haluat vaaleanpunaisempaa lihaa grillaat 60-65°C. Yli 65°C liha on läpikypsynyt ja alkaa tulla kuivaksi. Useimmat mausteet sopivat hyvin naudanlihalle, erityisesti rakuuna, basilika, chilipippuri, katajanmarja ja rosmariini.

Grillausaikoja

(Soveltuvat hiili- ja kaasugrilleille)

Annospihvit noin 1,5 cm: 1-2 min/puoli
Annospihvit noin 3 cm: noin 5-6 min/puoli
Lehtipihvi 0,5 cm: 1-2 min (vain yhdeltä puolelta)
Jauhelihapihvi, noin 1 cm: noin 1 min/puoli
Jauhelihapihvi, noin 2,5 cm: 2-3 min/puoli
Grillipihvi* kylki/paahtopaisti: 3-4 min/puoli
Grillivarras* häränfileetä: 3-5 min/puoli
Grillivarras* härän selkää: 4-6 min/puoli
Kokonainen entrecote** noin 1 kg: noin 60 min
Kokonainen selkäpaisti** noin 1 kg: noin 60 min
Kokonainen häränfilee** noin 1kg: noin 45 min

* Käännellään useita kertoja
** Suljetussa grillissä miedossa lämmössä noin 120°C, sisälämpö noin 55-58°C.