Griskött

Sianliha

Sianliha pitää aina grillata kypsäksi eli lihan sisälämpötilan tulee olla vähintään 65°C . Basilika, inkivääri, salvia, timjami, meirami, curry ja valkosipuli ovat mausteita, jotka sopivat hyvin sianlihalle. Niitä voi käyttää yksinään tai tehdä maustesekoituksia.

Grillausaikoja

(Soveltuvat hiili- ja kaasugrilleille)

Sianlihan grillausaika riippuu siitä mitä lihan osaa grillaat ja missä muodossa. Annetut ohjeajat perustuvat siihen, että lihaa käännetään useampia kertoja grillauksen aikana (ei koske annospihvejä).

Grillipihvi, n. 1,5cm: 3-4 min/puoli
Siankyljykset: 4-5 min/puoli
Grillivartaat, joissa sianlihaa: 4-5 min/puoli
Kylki, paksuja annospaloja: 6-7 min/puoli
Kylki, ohut, kokonainen: 5-6 min/puoli
Kylki, ohut, esikeitetty: 4-5 min/puoli
Kokonainen kyljysrivi noin 1kg: n. 75 min
Kokonainen porsaanseläke, noin 1kg: n. 75 min
Kokonainen kinkku: n. 75 min
Kokonainen porsaan filee: n. 10 min/puoli.