Förberedelser

Esivalmistelut

  1. Grilleissä, joissa ei ole grillikulhossa ilma-aukkoja, voi puhdistusta helpottaa laittamalla grillin pohjalle alumiinifolion.
  2. Levitä grillihiilet niin laajalle alalle kuin tarvitset grillaamiseen.
  3. Kaada sytytysnestettä grillihiilien/brikettien päälle. Käytä aina korkealaatuista, tunnetun valmistajan sytytysnestettä. Älä koskaan käytä bensiiniä tai muita helposti syttyviä nesteitä.
  4. Odota 5-10 minuuttia ennen kuin sytytät grillin. Älä koskaan lisää sytytysnestettä grillin sytyttämisen jälkeen! Tämä on useimmiten ollut syynä grillaukseen liittyvissä onnettomuuksissa.
  5. Aloita grillaaminen vasta kun hiilloksen pinta on tuhkan harmaa. Tähän menee noin 20 minuuttia. Nyrkkisääntö: kun et voi pitää kättäsi hiilloksen yläpuolella 3-4 sekuntia kauempaa, on aika aloittaa grillaus.

Sopivan hiilloksen valmistumista odotellessa on hyvä tilaisuus kattaa pöytä ja ottaa esille muut tarvikkeet.