
Esivalmistelut
- Grilleissä, joissa ei ole grillikulhossa ilma-aukkoja, voi puhdistusta helpottaa laittamalla grillin pohjalle alumiinifolion.
- Levitä grillihiilet niin laajalle alalle kuin tarvitset grillaamiseen.
- Kaada sytytysnestettä grillihiilien/brikettien päälle. Käytä aina korkealaatuista, tunnetun valmistajan sytytysnestettä. Älä koskaan käytä bensiiniä tai muita helposti syttyviä nesteitä.
- Odota 5-10 minuuttia ennen kuin sytytät grillin. Älä koskaan lisää sytytysnestettä grillin sytyttämisen jälkeen! Tämä on useimmiten ollut syynä grillaukseen liittyvissä onnettomuuksissa.
- Aloita grillaaminen vasta kun hiilloksen pinta on tuhkan harmaa. Tähän menee noin 20 minuuttia. Nyrkkisääntö: kun et voi pitää kättäsi hiilloksen yläpuolella 3-4 sekuntia kauempaa, on aika aloittaa grillaus.
Sopivan hiilloksen valmistumista odotellessa on hyvä tilaisuus kattaa pöytä ja ottaa esille muut tarvikkeet.