Indirekt grillning

Epäsuora grillaus

Tätä grillaustapaa käytetään isojen lihapalojen, kuten lintujen, paistien ja vastaavien pitkää kypsymisaikaa vaativien ruokien grillauksessa.

Epäsuorassa grillauksessa käytetään kannellista grilliä, esim. pallogrilliä. Hiiliritilälle grillattavan ruuan alapuolelle asetetaan esim. alumiinifoliovuoka. Astian ympärille laitetaan grillihiiliä tai brikettejä. Grillattava ruoka asetetaan grillausritilälle astian yläpuolelle. Lihan kypsyessä neste valuu astiaan eikä hiilten päälle, joten liekkejä tai savua ei synny.

Uunikypsennysvaikutuksen saamiseksi grillataan kansi suljettuna. On tärkeää pitää ilma-aukot avoinna, jotta hiillos ei pääse sammumaan. Tällä grillaustavalla lihasta tulee mehukas ja sen pinta ei pala. Tämä grillaustapa soveltuu myös kaasugrillaukseen.